Rendezvényeink

Kiállítás Trend2-Budapest 2018 február

Kellemes meglepetést okozott a Laguna február-végi kiállítása a Trend2-ben. A szokatlanul zord időjárás sem tudta megakadályozni, hogy rekordforgalom szülessen végekben és mintasálakban egyaránt. A tavaszi kiállítás eredményei beleillenek a képbe: a Laguna Lakástextil Kft. még nem kezdte ilyen jól az évet, a januári és a februári számok messze felülmúlják a múltban tapasztaltakat. A pozitív fejlemények létszámbővítést indokoltak, és minden jel arra utal, hogy a kapacitásbővítést, tehát az új építkezést sem lehet már sokáig halogatni. 

 

 

 

Heimtextil 2018 január

Nem lehet megunni a Heimtextilt, főleg akkor, amikor a látogatók kellő érdeklődést tanúsítanak a standunk iránt. Háromezer stand mezőnyében kell kitűnnie a miénknek a világ legnagyobb lakástextil kiállításán, évről-évre, minden január elején ez a feladat. Valahogy idén is megoldottuk, mivel - bármily furcsa ennyi munka után - Frankfurtba máris visszavágyunk.

 

Trend2-2017 Februári kiállításunk

Több mint ötszáz látogató tisztelte meg a Laguna Lakástextil Kft. sorrendben 51. kiállítását Budaörsön, a Trend 2 üzletközpontban. Az utolsó februári hétvégére eső rendezvény nem csupán a látogatottság szempontjából zárult bizalomgerjesztő eredménnyel. A képen a rekordforgalom helyszíni felelősei: azok a lagunás dolgozók, akik a kiállítás három napján a vállukon vitték amit, és a tenyerükön hordozták akit kellett.

 

Heimtextil 2017

Már évekkel ezelőtt számítottunk rá, hogy valahol, hamarosan, találkozik egymással a régi idők és az új század ízlése. Megjósoltuk az egymásra találás helyét (Frankfurt, Heimtextil), és oda építettük házunkat (Laguna-stand), hogy jó helyről, az első sorból lássuk a történelmi pillanatot, a múlt és a jövő együttes esztétikájának létrejöttét. Szerettük volna, ha otthonosan érzi magát nálunk a különös frigy szülte elegancia, ezért viseli magán a standunk egy évszázados magyar kúria, és egy teljesen redukált mai ipari környezet jegyeit egyaránt. Nem vártunk hiába: a romantika és a nyers luxus a vintázson túl is jól érzik magukat egymás társaságában, a kapcsolat több pillanatnyi szeszélynél, az építményünk hét év után sem tűnt elavultnak. Eklektika? Semmi kétség, ám mivel szelektálásról, kiválasztásról van szó, hát „bepróbálkoztunk”. Közel százötven cég adott le kisebb-nagyobb konkrét megrendelést a vásár idején a magyar Lagunának, Ausztrália kivételével minden kontinensről.

 

Szeptemberi kiállításunk (2016)

Alapból óvatos duhajként kezeljük a sikereket, ám mégsem hallgathatjuk el, hogy a legutóbbi házi kiállításunk felülmúlta az összes előzőt. Látogatottságban, forgalomban egyaránt. Csúcsidőben közel háromszázan próbáltunk elférni, válogatni, megfontolt döntéseket hozni, jó házigazdának lenni, beszélgetni, enni-inni a második szeptemberi hétvégén, Szombathelyen. Miközben világossá vált: nincs mit tenni „kicsi nekünk ez a ház…”, hála istennek, építkeznünk kell tovább. Van miért és kiért, köszönjük a megtisztelő látogatást!

 

 

Februári kiállításunk (2016)

Negyvenhét kiállításunk volt bő két évtizedes pályafutásunk során, és mi mindet szerettük, de ezt az utolsót, melyet a budaörsi Trend2-ben tartottunk a hétvégén, na ezt aztán nagyon. Alighanem a kedves partnereinknek is bejött a dolog, mert ha megerőltetjük magunkat, akkor sem emlékszünk ennyi látogatóra és megrendelésre. Jó volt találkozni, együtt lenni a legutóbbi szombaton, vasárnapon és hétfőn. Kezdődhetett volna könnyebben is, mert a pénteki építési napon ezer tűszúrásként csapkodta arcunkba az esőt valami bődületes északi szél. A zászlók vizesen csattogva mutatták a lökések irányát, és mi bizony békés, meleg, harmonikus otthonról álmodva cuccoltunk fel a kiállítóterembe. A többi már történelem: az elemek vajúdásából szombatra tavasz lett, a terem előállt, és nyitás után mosolygós emberek tűntek fel a bejáratnál. Egyre többen érkeztek, és az érdeklődés hétfő délutánig nem lanyhult. Csoda, hogy nem unjuk, és már várjuk a következőt?

 

Heimtextil 2016

Az előjelek lehettek volna kedvezőbbek. Volt aki már előre szólt, hogy idén nem tud minket meglátogatni a Heimtextilen. Frankfurt messze van (Japántól például valóban); HELYZET is van, biztonság pedig kevésbé; fogyó eszköz lett a derűlátás, az a jóleső izgalom amely a világ legnagyobb lakástextiles seregszemléjét meg szokta előzni. Még szerencse, hogy nem keseredtünk el jó előre, mert kár lett volna: több régi/új partnerünk adott le rendelést a vásár négy napja alatt, mint eddig bármikor. A nagyobb vevőink mind eljöttek. Akarnak dolgozni. Felütötte a fejét néhány kicsi, közepes és nagy ígéret. Ha ez utóbbit hárommal elosztjuk, akkor is jó. Tehát elvoltunk valahogy. Dolgoztunk, kifáradtunk, "teljes kiőrlésig" élveztük a dicséreteket amelyeket termékeink, standunk, munkatársaink kaptak. És most már itthon vagyunk, és előttünk egy teljesen ismeretlen, huncut mosolyú új év, és méregetjük egymást. Lehet ebből még egy barátság.
 

Kiállítás 2015 ősz

Idén is megtartottuk hagyományos őszi kiállításunkat szombathelyi cégközpontunkban. A baráti találkozások, a viszontlátás öröme, az akciós termékek és az újdonságok megtekintése, Komáromi Ákos a jövő évi trendekről tartott előadásának meghallgatása töltötte ki a napot, majd ahogy az lenni szokott, zenével, kellemes vacsorával zártuk őszi vásárunkat.

 

Pesti kiállítás

Szombaton, vasárnap és hétfőn (február 21 és 23 között) tartottuk évnyitó kiállításunkat Budaörsön, a Trend 2 üzletközpontban. Kimondani is sok, de ha csak a nagyobb szabású, többnapos rendezvényeinket vesszük számba, ez akkor is a 45. volt a sorban. Tehát láttunk, tapasztaltunk már ezt-azt. Mégis meglepődtünk. A látogatók száma, kedves érdeklődése, jóleső kíváncsisága felülmúlta várakozásainkat.

 

Mi azt tapasztaltuk, hogy ha nagyon igyekszünk –, van kinek. Ha szinte mindenáron frissek, hitelesek, elegánsak akarunk lenni -, van kinek. És ha bizakodva, jót remélve bocsátjuk útra az anyagainkat; ha szorítunk partnereinknek, hogy sikeres legyen a munkájuk, az évük -, hát van kiért. Köszönjük a megtisztelő látogatást!

 

Heimtextil 2015

Nagyon szép volt az érdeklődés frankfurti standunkon a Heimtextil 2015 kiállításon. 43 országban lesz elérhető legújabb kollekciónk, többek között Japánban, Kanadában, Izraelben, Finnországban, Jordániában, Cipruson és Monacóban. Merész színeket és megoldásokat alkalmaztunk standunk felöltöztetésére, ami elnyerte partnereink tetszését. Újdonságaink között nagy sikere volt a fémes anyagoknak, digital printeknek és kültéri textileknek is. Büszkén képviseltük hazánkat a függönyösök legnagyobb seregszemléjén.


  • Szeretnénk tájékoztatni Önöket ünnepi nyitvatartásunkról

  • Egy kiállítás képei a kínai Sencsenből (Shenzhen), ahol immár másodízben mutatkoznak be...

  • Több, mint ötszáz látogató tisztelte meg a Laguna Lakástextil Kft. sorrendben 51. kiállít...

  • Már évekkel ezelőtt számítottunk rá, hogy valahol, hamarosan, találkozik egymással a rég...